sestdiena, 2012. gada 24. marts

gratinēti kartupeļi

šī recepte ir veltījums Agnesei. viņa vēlējās, lai šeit ievietoju kādu veģetāru un gardu recepti.
tad nu tā, šī būs gaužām vienkārša un sātīga recepte, kas ir ideāli piemērota pēc garas darba dienas.
vienīgais "grūtais darbiņš" šeit būs kartupeļu mizošana un griešana, bet nu to jau vienmēr var piespēlēt kādam citam.


vajadzēs:
8 palielus kartupeļus
350 g saldais vai skābais krējums, kurš labāk iet pie sirds
250 g krievijas siera
piciņu sviesta
3 lielus sīpoli
sāli
piparus
kaltētu timiānu
muskatriekstu - labāk veselu, jo ja pats uzrīvēsi, tad aromāts būs krietni spēcīgāks un kartupeļi sanāks gardāki

visus dārzeņus sagriez plānās šķēlītēs, ripiņās. sarīvē sieru.
ierīvē ar sviestu cepamtrauku. cepeškrāsns cepamtraukā vertikāli un ieslīpi vienu blakām otram kārto kartupeļu, sīpolu šķēlītes. starp katru kartupeļu un sīpolu kārtu ieber sarīvēto sieru, uzkaisi sāli, piparus, timiānu un uzrīvē muskatriekstu. kārto tik daudz kārtas līdz visas sastāvdaļas ir sablīvējušās.
visam pāri pārlej saldo krējumu vai pārsmērē ar skābo krējumu.
cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, aptuveni 1 stundu.
kad tas jau ir zeltaini brūns, izņem to laukā, apber vēl ar sarīvēto sieru, timiānu, uzrīvē muskatriekstu un cep vēl aptuveni 15-20 minūtes līdz tas ir gatavs.


jauku vakaru! un Agnes`, izmēģini šo recepti, noteikti garšos.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru