sestdiena, 2012. gada 24. marts

mana ideālā picas mīkla

laba picas mīkla ir kā ideāls pamats itāļu picai, vienalga ar ko tā tiktu skaistināta un rotāta.
picas cepu visai bieži un līdz šim esmu izmēģinājis neskaitāmas receptes un varu teikt, ka šī ir vislabākā. var jau, protams, nopirkt to gatavo maisījumu rimčikā, bet nu tā nav ne dabīga, ne arī garšīga, nu salīdzinot ar šo manu recepti. šo mīklu var izrullēt ļoti plānu, jo tā labi padodas mīklas rullim un gādīgam rokām. un kad pica izcepta, pat pati mīkla ir tik ļoti garda un ar skaistu zeltainu garoziņu.

380 g miltu
20 g sausā rauga
aptuveni 250 ml remdena ūdens
4 ēd.k. eļļas
palielāka šķipsniņa sāls.

no visām šīm sastāvdaļām sajauc viendabīgu un vijīgu mīklu, liec bļodā, apsedz ar dvielīti un raudzē aptuveni stundu.


tad uzraudzēto mīklas bumbu liec uz cepeškrāsns cepamās pamatnes vai galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izrullē plānu picas pamatni. aizmirsu pateikt, ka no dotajām sastāvdaļām sanāk divas picas pamatnes.
liec virsū kas ir mājās un ko kārojas. cep aptuveni 20 minūtes.
ehh, man jau vislabāk garšo Siciliana pica. apsolu, ka kaut kad ielikšu arī recepti ideālai Siciliana un citām picām.

jauku maltīti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru