piektdiena, 2012. gada 16. marts

vistas un dārzeņu wok



pirmā manis ievietotā recepte būs diezgan eksotiska, bet tajā pašā laikā vienkārša un samērā ātri pagatavojama. šī būs maltīte no tālās Taizemes. lai nebūtu lieku aizķeršanos, visus produktus sagatavo pirms cepšanas. tas tā – lai mierīgās prāts un viss ietu kā no rokas.
maltītes pagatavošanai būs nepieciešama vokpanna. tajā gatavo lielu daļu Āzijas tautu ēdienu un tā ir ideāli piemērota vistas un dārzeņu gatavošanai. visus produktus vajadzētu sagriezt vienāda biezuma gabaliņos un šķēlītēs, lai katra no sastāvdaļām būtu izcepusies vienlīdz labi. sāli šajā receptē aizstāj sojas mērce, ja garša liekas pa blāvu, pievieno vēl sojas mērces un/vai čillī mērci.

4 porcijām
pagatavošanas laiks: 30 min

500 g vistas filejas
300 g rīsu
200 g burkānu
200 g paprikas
200 g puķkāposta
4 ēd.k. sojas mērces
3 cm garš gabaliņš ingvera saknes
puse citrona, šķēlītēs
250 ml Exotic Food kokosriekstu piena
5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
koriandra sēklas
karijs
saldā čillī mērce
Spilvas mango mērce


nomazgā un nosusina vistas fileju – tad sagriež plānās strēmelītēs vai gabaliņos.
dārzeņus nomizo un sagriez vienādos gabaliņos vai ripiņās, bet puķkāpostu saplēs tāda paša izmēra gabaliņos. ingvera gabaliņu vai nu sarīvē, vai arī smalki sakapā.
liec katliņā, iepriekš uzvārītā ūdenī vārīties rīsus un pieber kariju.

vokpannā sakarsē 2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas un liec iekšā apcepties vistas filejas strēmelītes. kad tās ir gatavas, izņem no pannas. tad ielej tajā atlikušās 3.ēd.k. eļļas un liec pa porcijām cepties dārzeņus. ar koka lāpstiņu apmaisot katrus cep aptuveni 3 minūtes. izceptos dārzeņus pabīdi malā un pa vidu ber nākošos. kad dārzeņi ir gatavi tiem pievieno sakapāto ingveru un sojas mērci.

dārzeņiem pievieno iepriekš izceptās vistas strēmelītes, koriandra sēkliņas un pielej kokosriekstu pienu. tad pavāra kādas pāris minūtes, ik pa laikam viegli apmaisot.

tad pēc garšas pievieno saldo čillī mērci un vēl kādu brītiņu uz lēnas uguns pakarsē.

pasniedz ar rīsiem, citrona šķēlīti un pārlej ar čillī mērci vai mango mērci, pēc gaumes.

lai labi garšo!



1 komentārs:

  1. iegūt jebkuras kategorijas likumīgu vadītāja apliecību, kas reģistrēta datubāzē. lai iegūtu vairāk informācijas, rakstiet mums uz e-pastu
    e-pasts: vincentmazeau18@gmail.com

    AtbildētDzēst